Logo Schut en Van Os
Zelfstandig. Onafhankelijk. Deskundig. Efficiënt.
Schut|van Os is een naamloze vennootschap van notarissen die met een aantal kandidaat-notarissen, gespecialiseerde en algemene medewerk(st)ers een hecht, efficiŽnt en dynamisch notariskantoor vormen. U treft er het notariaat zonder franje, al ruim 35 jaar gekenmerkt door een kwalitatief hoge advisering en dienstverlening. Schut|van Os is niet voor niets een begrip in het notariaat.

Schut|van Os gelooft in de onafhankelijke en strikt onpartijdige rol die de notaris in het maatschappelijke leven inneemt. De waarde daarvan blijkt steeds duidelijker in een samenleving, waarin "aanspreken en aangesproken worden" in toenemende mate het gedrag van mensen bepaalt. Daarom is het van groot belang dat afspraken die men onderling wenst te maken, helder en evenwichtig "op papier" worden vastgelegd. De door onpartijdige notaris gemaakte akte heeft dan ook vaak de kracht van een rechtelijke uitspraak. Het notariŽle product dient de rechtszekerheid en daarmee het rechtstreekse belang van de cliŽnt.

Het is om die reden dat in 1956 de verplichte notariŽle tussenkomst werd ingevoerd voor alle onroerend goed transacties, in 1991 voor overdrachten van geregistreerde schepen en in 1993 voor vrijwel alle aandelentransacties. Al eerder was het opmaken van huwelijksvoorwaarden en testamenten en het oprichten van rechtspersonen exclusief aan het notariaat opgedragen.

Bij Schut|van Os wordt de kwaliteit van het onpartijdige en onafhankelijke notariŽle juridische advies met grote zorg en precisie bewaakt.

Deze opvatting, gekoppeld aan een grote ervaring en deskundigheid, vormt de grondslag voor een advisering en dienstverlening, waarmee de zakelijke en/of persoonlijke belangen van de cliŽnt het beste zijn gediend. Het kantoor is dan ook volstrekt zelfstandig en niet geassocieerd of gelieerd met verwante beroepsgroepen. Uiteraard bestaan er goede contacten met advocaten, accountants, belastingadviseurs, makelaars en andere gespecialiseerde adviseurs.

Bovendien is iedere cliŽnt verzekerd van de persoonlijke aandacht en betrokkenheid van een van de notarissen, die zelf de contacten onderhoudt en te allen tijde rechtstreeks aanspreekbaar is. Door de werkwijze en een compacte, flexibele kantoororganisatie met lage overheads, krijgt de cliŽnt waar voor zijn geld.

Leveringsvoorwaarden

Home  |   Vakgebied  |   Partners  |   Reageer